\"احمد دشتي\"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان بوشهر به ميرث آريا (chtn) گفت: در نيمه شعبان سال 85 تفاهمنامه‌اي با حضور\" اسفنديار رحيم مشايي\"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري و \"دکتر رضوي\" رئيس منطقه پارس جنوبي در چند بند منعقد شد.

وي افزود: يکي از بندهاي اين قرارداد تشکيل پايگاه مطالعات باستان‌شناسي زير آب بود و پس از پيگيري هاي سازمان ميراث فرهنگي بوشهر و رايزني‌هايي که با پارس جنوبي انجام گرفت، قلعه شيخ نصوري براي تاسيس اين پايگاه انتخاب شد .

دشتي در ادامه از تخصيص 70 تا 80 ميليون تومان اعتبارات استاني براي مرمت اين قلعه تاريخي خبر داد و تصريح کرد: اين قلعه تاريخي بعد از مطالعات لازم با همکاري شرکت‌هاي گازي پارس جنوبي و توتال و نيز با تلاش\"دکتر جليل گلشن\"، مسئول محوطه‌ و بافت‌هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي در دست بازسازي و احيا است.

وي ادامه داد: پس از جلساتي که اين سازمان با شرکت توتال گذاشت، اين شرکت تصويب کرد تا مبلغي بيش از 500 ميليون تومان را براي تاسيس مرکز باستان‌شناسي زير آب را تخصيص دهد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان بوشهر به ميرث آريا گفت: کار مرمت فاز صفر و يک قلعه نصوري رو به‌پايان است، همچنين در کناز اين قلعه، موزه سيراف در خانه وايت هوس داير شده تا اشيايي را که در مدت عمليات باستان شناسي سيراف بدست مي‌آيد ،در آن به نمايش گذاشته شود.

دشتي خاطر نشان شد: بيش از نيمي از شهر تاريخي سيراف در زير آب قرار دارد و تشکيل پايگاه باستان‌شناسي زير آب در اين منطقه امري ضروري است.

بنابراين گزارش؛ اين قلعه متعلق به خاندان نصوري است که از سوي شيخ جبار دوم پدربزرگ شيخ نصوري در اوايل قاجاريه ساخته شده است.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386063142